zondag 1 september 2024

De tafel


1 september 2024
Ik kan gaan bouwen!

Op de laatste dag van augustus is het voormalige RhB diorama van de tafel verwijderd. De tafel staat in de woonkamer. Het moet er wel een beetje netjes uitzien. Daarom is het hout schoon gemaakt en is de achtergrond weer van een nieuwe laag lichtblauw voorzien (Muurverf van Karwei, kleur IG PS-1198).

Daarvoor is weken hard gewerkt om het diorama leeg te maken. Alles kwam er gemakkelijk en ongeschonden vanaf. Maar het loshalen van de ondergrond viel tegen. Er waren toch nog schroeven verborgen waardoor er hier en daar hout verwijderd moest worden. 



Voor de ontmanteling begonnen was. 



29 augustus 2024
T.b.v. de recycling: Al het metaal, dus ook de railstaven zijn verwijderd.



De tafel direct na de verwijdering van het landschap. 
Ik had beter eerst het bruine paneel aan de voorzijde kunnen verwijderen.

De lessen uit deze afbraak:

De helft van het landschap paste goed in lift en auto. Ik zal de nieuwe trammodelbaan in twee delen gaan bouwen. De modelbaan bestond oorspronkelijk ook uit twee delen. Maar die deelbaarheid werd later, vanwege een ingewikkelde bovenleiding, bewust losgelaten.  

Het uit de tafel tillen van het complete landschap was (te) zwaar. De nieuwe modeltrambaan blijft in twee delen uitschuifbaar. Houtafwerking aan de voorzijde dient afneembaar te blijven.

Dat laatste bleek ook het geval te zijn bij de oude baan, ik had het niet gelijmd, maar wel de schroeven volledig onzichtbaar weggewerkt. Nadien bleek dus dat uitschuiven goed mogelijk was geweest.

Wordt vervolgd,

Jan


Geen opmerkingen:

Een reactie posten